5 galvenās lietas, kuras jāzina, pērkot olīveļļu.
2. augusts, 2020 pl. 8:46,
Nav komentāru
Šajā rakstā aplūkosim dažus no galvenajiem aspektiem, kurus būtu vērts zināt izvēloties olīveļļu. Turpmāk būs tikai īss galveno faktoru apkopojums, un katrs no tiem tiks apskatīts vēl sīkāk un pamatīgāk, kādā no turpmākajiem rakstiem.
1) Kādas kvalitātes olīveļļu pirkt?
Pirmais un pats galvenais faktors – kādu kvalitāti izvēlēties?
Veikalu plauktos ir pieejama 4 kvalitāšu olīveļļa:
1. Extra virgin olīveļļa (it. „extra vergina“, angl. „extra
virgin“, sp. „extra virgen“);
2. Virgin olīveļļa (it. „vergine“, angl. „virgin“, sp.
„virgen“);
3. Olīveļļa (it. “oli di oliva”, angl. “olive oil”, sp. “aceite
de oliva”);
4. Izspaidu olīveļļa (it. „olio di sansa“, angl. „pomace
olive oil“, sp. „aceite de orujo“).
Šīs 4 augstākminētās kategorijas varētu iedalīt 2 lielās grupās – “Virgin” eļļas un “Rafinētas”
eļļas. Sāksim ar augstākās kategorijas - virgin eļļām.
Virgin olīveļļas: